luni, 1 martie 2010

Eeuurroooooovizion !!!!!!!

Un nou curent muzical (Eeuurroooooovizion) incolteste pe Planeta noastra. Deschid youtub-ul si ecranul meu se lumineaza. Apare un tanar Fat-Frumos talentat ca stiuca la prins balene. Inainte de a mi se lumina ecranul aveam o durere in urechea stanga, de ziceai ca stiuca s-a dus sa prinda balene in ea. Dupa ce mi s-a luminat ecranul, stiuca si-a chemat si cumnata la vanatoare, exact in urechea dreapta. Si cum legea nevoilor crescande functioneaza la fel de bine ca si cea a lui Murphy, ambele nu se multumesc doar de ureche, de acest spatiu pe cat de mic pe atat de intim, dar imi traverseaza creierul coborand spre maduva oaselor, adica in intimitatea intimitatilor mele. Toata fiinta mea se zdruncina de atata emotie.
Am inceput sa am halucinatii. Eu nu stiam ca “lume multa si frumoasa” vine la Eeuurroooooovizion. Revelatie!
In afara de idiotismul versurilor, carisma de mitocan a lui Fat Frumos si coreografia de debutant la gradinita de copii N°1 din Ungheni (orasul meu natal, asa ca mai usurel cu criticile) ma arunca cu violenta pe taramul “chef d’ouvre”-lor muzicale.
Inainte de a mi se lumina ecranul, tocmai ieseam de la o sedinta cu anotimpurile lui Vivaldi. Dar, o sa ziceti ca, exagerez. Ambele nu pot face obiectul comparatiilor, din cauza stilurilor. Corect! Nu pot face! Anotimpurile tin de clasici, or Pavlusha Rusu, pardon Turcu, tine de Eeuurroooooovizion. A nu se confunda cu Eurovision. Sunt 754 milioane ani-lumina doar intre Zdob si Zdub si Fatul meu Frumos, dar intre Vivaldi si Frumosul Fat...

(Va urma)

3 comentarii:

  1. poporul isi alege "cumirii", si ne arata la ce nivel a ajuns "cultura" in R. Moldova. pe deopate iti vine sa rizi in hohote de absurditatea si ilogica situatiei si pe de alta parte iti plinge inima.

    oare mai merita de gindit ce ne asteapta ? eu nu vreau. ma inspaiminta gindul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am ajuns, din pacate, ceea ce suntem. Piesa aceasta este o fotografie perfecta a cultului prostiei care traieste in tara noastra.
    Nici eu nu vreau sa ma gandesc la ce durere voi resimti atunci cand piesa aceasta va gastiga finala si ne va reprezenta la Eurovision. Desi, e un concurs cu muzica nu tocmai de cea mai buna calitate, nu cred ca ar fi inteligent din partea noastra sa mergem pe aceasta extrema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da eu tin cu turcu :) las ca asa poate se vor sesiza cei ce aleg "cadre" pentru eurovision

    RăspundețiȘtergere